Mijn werk geeft mij ontzettend veel voldoening. Dat ik kinderen en ouders kan helpen de balans terug te vinden in henzelf en hun gezin raakt mij tot diep in mijn hart. Graag deel ik hier enkele ervaringen van ouders en kinderen. Je zult begrijpen waar die voldoening vandaan komt…

Een mama schrijft:

Ik ben heel dankbaar dat ik heb mogen deelnemen aan ‘mama relax!’. Wat een mooie inzichten heeft het me gebracht!! Soms ook heel confronterend en best een beetje heftig….. maar een hele mooie spiegel!! Wel even getwijfeld om me aan te melden het is toch ook wel spannend en maakt je wat kwetsbaar….. maar totaal geen spijt sterker nog dit had ik eerder moeten doen 😊!
Wat tijd en vooral veel positieve energie voor en aan jezelf! Mooie lessen met mooie opdrachten en oefeningen! De rust en warmte die Esther je geeft en ook alle andere dames geven je veel energie!
Thanks voor deze mooie ervaring 💜 (op naar relax mama deel 2…..😉)

 

Een vader schrijft:

Onze oudste zoon was duidelijk soms met zijn gedachten ergens anders. Hij vergat zaken, vertoonde over-actief gedrag, … Soms was ik radeloos, wat moest ik doen? Hoe kon ik mijn zoon bereiken en wat hield hem bezig? Omdat de antwoorden uitbleven, was het in huis niet altijd even leuk.

Gelukkig kwamen we in contact met Esther. Onze zoon zou deelnemen aan de “stoere jongens middag”. Aansluitend zouden we om tafel gaan zitten. Tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik, dat het goed ging komen. Zij wist de antwoorden! Esther vertelde me hoe situaties verliepen en hoe ik daar op reageerde, wat dat bij mijn zoon voor reactie opleverde, …

We besloten, gezien de reisafstand, wekelijks een Skype-sessie te houden. Tijdens die sessies werden de wekelijkse vorderingen van de ouderlijke kant uit besproken en leerdoelen gesteld voor de komende week. Door de aanpak van Esther kwam er weer “lucht” in huis. Ik begreep waar mijn zoon mee bezig was en kon er daarom met veel rust op reageren. De volgende stap was inzicht, namelijk het voorzien van het afdwalen van mijn zoon. Tijdens de “stoere jongens middag” had mijn zoon manieren geleerd om bij zichzelf te blijven. Dit heeft hij me thuis ook geleerd, zodat ik hem daar makkelijker in kon begeleiden. Dat ging minder makkelijk als ik had verwacht. Maar het werkte wel! Nu was het nog zaak om het geleerde niet alleen thuis, maar ook op school toe te kunnen passen. Daarvoor zijn we na overleg met Esther nog een workshop komen volgen.

Zowel onze zoon en wij hebben nu genoeg aan het signaleren van het afdwalen en elkaar attenderen ervan. “Vergeet niet om je lampje aan te doen”, is al genoeg om samen met “de cape” ervoor te zorgen dat onze zoon vaker bij zichzelf blijft. Ik begrijp hetgeen er bij hem gebeurd en hoef me niet meer zo op te winden. Ik heb eindelijk tijd voor leuke dingen en dan vooral leuke dingen samen met mijn zoon.

Dank je wel Esther!

De zoon van bovenstaande vader, een gevoelige lieve krullenbol van 7 schrijft: 

Esther luisterde naar me,  dit vind ik fijn. Ze kon me echt verstaan. Esther bood me ook wat te eten aan. Esther is lief.Ik ga graag naar Esther toe, ik wil zelfs nog een keer! Esther had me geholpen met het spel (smart game), vind ik nu kei leuk. Esther vertelde een verhaal over een boom/huis, dat vond ik leuk. Ik vind het ook leuk dat ze mee geholpen heeft met mijn huis zelf in te richten. Dit heeft geholpen met zelf rustiger te zijn. Ik mag nu ook op school even door mijn huis lopen en goede wortels maken. Dat is fijn.

Ik leerde hem visualiseren, waardoor hij zichzelf in zijn eigen lichaam kan verplaatsen. Hierdoor kan hij vanuit zijn hoofd (denken) teruggaan naar bijvoorbeeld zijn buik, het centrum van zijn lichaam (gevoel). Hier kan hij beter ‘voelen’ en is hij instaat zichzelf beter te aarden. Wij hebben zijn lichaam vergeleken met een huis. Zijn huis heeft verschillende kamers, deze kamers heeft hij zelf ingericht. Op die manier voelt zijn lichaam weer vertrouwd aan en is het niet nodig zijn huis (lichaam) steeds te ontvluchten. Op die manier kan hij zich beter staande houden, heeft hij minder last van prikkels en kan hij meer genieten van alles om hem heen en vooral van zichzelf! 

Een hooggevoelige jongen van 9 volgt de “Stoere jongens middag”, zijn moeder schrijft na afloop:

Het was een geslaagde middag. Als je nagaat dat hij het toch echt spannend vond om te gaan, omdat hij niet wist wat te verwachten natuurlijk. Zijn eerste reacties waren; ‘ik vond het leuk en fijn.’ Bij de vraag of hij het ook nuttig vond, was zijn antwoord volmondig JA :-)

Dat konden wij ook echt wel merken, hij was enthousiast en toch had hij echt een rust over zich heen. Toen we hem (later) vroegen of hij dat wat hij geleerd had nog vaker zal gaan gebruiken, zei hij dat hij dit echt niet gaat vergeten en handig vindt om te gebruiken, want het helpt echt. 

Dus erg blij met deze handvatten ;-))

Toppie hoor!!

Een moeder volgt samen met haar hooggevoelige zoon (6) de workshop “ontspannen met en voor kinderen”:

Bedankt Esther! Wij genieten nog na van een heerlijke ontspannen avond.
Bedankt voor alle tips en een stralend kind hier! 
Hij vertelde aan oma dat het heel fijn was geweest.

Een moeder volgt samen met haar dochter de workshop “ontspannen met en voor kinderen”:

Super bedankt voor deze avond Esther. Wat ben jij toch een mooi mens met een goed hart! Mijn dochter en ik vonden het heel gezellig. Super bedankt voor alle goede tips!

Meisje van 8 doet mee aan de workshop; ‘Stoere meiden middag’: 

Lieve Esther, bedankt voor de stoere meiden middag , ik heb nu geleerd hoe ik mij moet ontspannen als het druk of spannend vind. Ik vond het vooral leuk met de andere meiden en al de oefeningen waren net hele leuke spelletjes.